door Martin-Jan van Santen

BIOGRAFIE

foto Martin-Jan van Santen

Martin-Jan van Santen (1968) volgde de Chr. Hogeschool voor de Kunsten Constantijn Huygens te Kampen (heden Artez Zwolle), heeft verschillende uitstapjes gemaakt naar andere plaatsen in Nederland, en is uiteindelijk weer teruggekeerd naar Kampen waar hij woont en werkt. Na tien jaar werkzaam te zijn geweest als regisseur/scenarioschrijver en animator, besloot hij in 2007 de overstap te maken naar schilderen, iets wat hij al lange tijd wilde.

Naast zijn vrije werk, vooral naakten en stadsgezichten, schildert hij veel portretten in opdracht. Martin-Jan laat de verf zelf graag meespreken in het eindresultaat; zijn handschrift blijft altijd zichtbaar. Licht en kleur zijn erg belangrijk in zijn werk en zijn stijl is daarom impressionistisch te noemen. De verfstreek zelf echter, "het grote gebaar" is meer expressionistisch.

In zijn portretten zoekt Van Santen, behalve naar gelijkenis, ook naar de persoonlijkheid. Hij zoekt naar de kern, de essentie. Wat maakt een specifiek persoon, die persoon, om het zo maar te zeggen.

Voor het schilderen van een portret (naar foto of naar model) kunt u vrijblijvend contact opnemen.

vlag Verenigd Koninkrijk ENGLISH LINKS © Martin-Jan van Santen All Rights Reserved
Martin-Jan van Santen is een onderdeel van de Bullet Hole Studio's, welke zijn geregistreerd onder KvK-nummer 05063651
Website ontworpen door VISW3B